Het Haakvrouw Vest is daar! (…en waarom ‘ex’ zo’n lelijk woord is)

Het Haakvrouw Vest is daar! (…en waarom ‘ex’ zo’n lelijk woord is)

Eindelijk. Het Haakvrouw Vest is daar. Ik ben er blij mee! Maar mijn wallen vallen inmiddels op de grond. Een nachtmens zijn met een kind is niet echt handig…

Eén van de eerste succesvolle haakpakketten die ik ontwierp was het Haakvrouw ‘Mooiste jasje’ voor kinderen. Ik koos zorgvuldig het garen en de kleuren uit, schreef het patroon vol goeie moed en het ontwerp viel in de smaak. Al snel kreeg ik veel vragen of ik het vest ook voor volwassenen wilde maken. Dat heb ik onthouden, maar wel met de kennis van nu. Want er ging destijds veel mis.

Zootje
Allereerst bleek het garen waar ik toen mee werkte een moeilijk product te zijn. De spinnerij waar mijn leverancier afneemt communiceerde niet helder en vele kleuren lieten lang, zeer lang op zich wachten. Je moet je voorstellen dat garens ver van te voren in productie worden genomen. Het is geen kwestie van vandaag bestellen, morgen in huis. Maar in dit geval bleek de spinnerij er een waar zootje van te maken en besloot mijn leverancier helemaal met deze serie garens te stoppen.

Je begrijpt het al…, mijn voorbeeldkleuren – die jullie toch het meest bestellen- waren eigenlijk meteen op en ik kon het ontwerp al snel in de prullenbak gooien. Daar leerde ik van en nu maak ik al ver van te voren afspraken over garens. Ik moet dus vooruit denken. Dit vest zat eind van de zomer al in mijn hoofd!

Vraagbaak
Ook het patroon van het ‘Mooiste jasje’ bleek niet helemaal heel helder. Mijn fout, al doende leert men en inmiddels heb ik een heel andere methode van patroonschrijven ontwikkeld die een stuk duidelijker is, te merken aan de weinige vragen die ik nog krijg.
Wel maakte ik een Facebookpagina aan met de ‘Haakvrouw Vraagbaak’, zodat vragen gesteld kunnen worden, maar ook gearchiveerd. Het is een efficiënte manier van problemen oplossen, want vooral beginners lopen vaak tegen dezelfde dingen aan en helaas heb ik geen tijd om iedereen per mail te helpen.

Willemijn
Ook zorg ik er nu voor dat een ontwerp zorgvuldig wordt nagekeken en nagehaakt. Hiervoor ben ik Willemijn oneindig veel dankbaarheid verschuldigd, want zij kan dit vest inmiddels niet meer zíen. Ik bedacht ongeveer vier verschillende versies en elke keer haalde ze haar vest weer uit om met mijn nieuwe idee verder te gaan. Dank, dank, dank Willemijn voor je geduld en je deskundigheid!

Rots
Maar wie ik zeker niet mag vergeten is Marcel. Mijn rots in de branding en de beste fotograaf ter wereld. Marcel is zoals jullie misschien weten de vader van mijn dochter Robje. En ja, wij zijn ‘ex’en’, hoewel we dit woord nooit gebruiken omdat ik ‘ex’ echt het lelijkste woord vind dat er bestaat. Marcel is nog altijd heel belangrijk in ons leven en iemand benoemen als ‘ex’ vind ik altijd zo weinig respectvol. Wat er ook voorvalt, ooit was die persoon de leukste in je leven. Onthou dat! 

Pafferig
Bovendien zou Haakvrouw er niet zijn zonder de fotografie van Marcel. Geloof me, wij maken 1000’en foto’s waar ik op sta met een onderkin, een enorm dikke kont of een pafferig gezicht. Maar Marcel heeft het geduld en het ambacht van fotograferen zó in zich dat hij altijd een schitterend resultaat aflevert. Dankjewel lieverd.

Maar dat vest dus…, het kostte me heel wat nachtelijke flessen wijn en een paar wallen (want ik haakte tot diep in de nacht door en kleine meisjes worden wel gewoon weer om 7 uur wakker…), maar zoals gezegd ben ik heel tevreden. Ik hoop jullie ook!

Je kunt het haakpakket bestellen via de webshop of natuurlijk kopen in de winkel. Tot gauw! xxxx AnoukGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *