Wachtkamerhaakwerk en een retro Nokia

Wachtkamerhaakwerk en een retro Nokia

‘Offline is the new luxury’. Ik heb deze quote uit een oude Flow lang op mijn prikbord gehad. Maar luisteren, ho maar. Het werd tijd om dat wel te doen. Maar hoe, als de wereld en de winkel mij online (schijnbaar) nodig hebben?

Graaien
Het werd steeds erger. Mijn handen hebben onbewust een automatisme (verslaving?) ontwikkeld om zo’n beetje elke minuut naar die iPhone te graaien om berichten te checken. En nog eens. En nog eens. Ik vond mezelf eigenlijk helemaal niet leuk meer, zo vergroeid met een telefoon.

Naïef
Ik stond ermee op en ging ermee naar bed. Whatsapp, mail, Facebook, Instagram, Whatsapp, mail, Facebook, Instagram, Whatsapp, mail, Facebook, Instagram… Natuurlijk ben ik niet zo naïef om te denken dat ik zonder kan. Alleen al wat Haakvrouw betreft zou ik niet bestaan zonder het wereld wijde web.

Bestellingen
Whatsapp is superhandig om contacten te onderhouden met leveranciers, testhaaksters en soms ook klanten. In de mail komen alle bestellingen voor de webshop binnen, jullie vragen, aanvragen, orders, facturen en ga zo maar door. Via Facebook en Instagram hou ik contact met jullie en kan ik laten zien wat de winkel allemaal in huis heeft. En alles speelt zich af nu eenmaal grotendeels af op die mobiel. Dat blijft ook zo, maar kan wel een tandje minder.

Spraakverwarringen
De sociale media gebruikte ik overigens privé al steeds minder. Insta zelfs helemaal bedrijfsmatig. Whatsapp begon me steeds meer te irriteren, met al die foto’s, filmpjes en vervelende Babylonische spraakverwarringen omdat niet iedereen zich zo handig uitdrukt in tekst, met allerlei narigheid tot gevolg.

Schoolplein
Ik vroeg me ook steeds vaker af waarom ik niet gewoon eens per dag mijn orders kan bekijken om ze gereed te maken. Waarom moet ik dat doen als ik op het schoolplein sta, in de rij bij de kassa of vlak voor ik ga slapen? Heeft dat zin? Haakvrouw ben ik, en ik sta nooit ‘uit’. Ik vond dat dat hoorde. Als je iets tot een succes wilt maken, moet je daar toch altijd mee bezig zijn?

Nokia
Afgelopen weekend vond ik het dus genoeg geweest en schafte ik een back to basic Nokia 3310 aan. Ja, zo eentje van vroeger. Ze zijn weer gewoon te koop. Je kunt ermee bellen en sms’en en dat is genoeg om je in het dagelijkse leven te redden (wist je trouwens dat je maar zo’n 30-40 telefoonnummers nodig hebt? Hoeveel heb jij er op je smartphone staan?). Voor al die andere dingen ligt mijn iPhone in de kast -uit- en ik check ‘m nog maar een paar keer per dag.

Wachtkamerhaakwerk
Het betekent wel dat ik misschien minder vaak iets post. En iets minder (snel) reageer. Maar dat moet je me maar vergeven. In mijn tas heb ik een boek gestopt en een ‘wachtkamer’-haakwerkje. Veel leuker dan weer naar dat scherm turen en me zorgen te maken over een volle batterij. En ik hoop dat ik zelf ook weer wat leuker ga worden!

xxx Anouk

PS: Volgende week lanceer ik de ‘Haakvrouw Basics’: een haakpakket met één enkel patroon om 4 kledingstukken mee te kunnen maken. Stay tuned (maar niet elke minuut van de dag… 😉 )1 thought on “Wachtkamerhaakwerk en een retro Nokia”

  • Super! Ik was in Duitsland op bezoek bij mijn 9 jarige kleinzoon en daar gold de hele dag als kleinzoon thuis was in ieder geval een Handy verbod ( zo heet een mobiel in het Duts). Dus keek ik ook alleen maar ’s avonds meestal, beviel me prima! Trouwens op zijn school is voor leerlingen, leraren én ouders óók een Handy Verbod!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *