Haakvrouw Basics: makkie & mooi!

Haakvrouw Basics: makkie & mooi!

Het begint vast op te vallen. De haakpakketten bij Haakvrouw zijn bijna altijd om je eigen kleding mee te kunnen maken. Mijn nieuwste project – de Haakvrouw Basics-lijn- is opnieuw kleding. Waarom eigenlijk?

Heeft u ook…?
In de winkel krijg ik elke dag de meest uiteenlopende vragen – van ‘heeft u ook breigaren’ (ehh?) tot ‘ik zoek een haakpatroon voor dit of dat, maar ik kan het nergens vinden’. De meeste kledingontwerpen zijn om te breien. Ook hartstikke leuk, maar er is veel behoefte aan haakpatronen. Zulke ontwerpen, duidelijk en goed aanpasbaar, zijn niet zo gek veel te krijgen.

En nóg een sjaal!
Ik zie heel veel amigurumi’s, dekens -héél veel dekens-, sjaals -nóg meer sjaals- en omslagdoeken voorbij komen. Wat meer dameskleding voor ons haaksters is best welkom. Maar dan wel iets wat geschikt is voor iedereen om te maken en te dragen, elke dag. En met een patroon dat je kunt toepassen als je nog nooit een patroon hebt gezien. Dat bracht me op het idee voor de ‘basics’-lijn.

Nhèh
Met dit patroon kun je namelijk écht alle kanten op. Je kunt er 4 verschillende basiskledingstukken mee maken: een t-shirt, trui, een jurkje en een maxi-trui. En dat in de maten S-XXL. Het unieke aan dit patroon is dat het volledig uit één stuk is gehaakt. Want pandjes aan elkaar zetten, nhèh, daar hebben we vaak niet zo’n zin in. Klaar is klaar. Makkie, makkie!

Variëren
Ook is het materiaal -een katoenmix- geweldig om het hele jaar door te dragen. Ik weet zeker dat ik vele varianten van deze basic zal gaan haken. Want als je zou willen, kun je eindeloos variëren met lengtes, kleuren en eventueel zelfs steken.

Klinkt lullig
Ik koos dit keer voor 6 basiskleuren. Zwart, navy, petrol, mosterd, taupe en eucalyptus. Dit zijn geen lukraak gekozen kleuren. Hiervoor kijk ik naar wat jullie het liefst en het meest kopen. Het klinkt elke keer weer lullig als ik moet zeggen dat ik de pakketten niet in andere kleuren lever, maar daar heb ik goeie redenen voor.

Bankrekening
De pakketten gaan er hier op sommige dagen met 100’en tegelijk uit. Ten eerste kan ik dus niet voor elke klant een ander pakket samenstellen. En ten tweede is mijn opslag en mijn bankrekening niet geschikt om van al die kleuren genoeg op voorraad te houden. Uitzonderingen kan ik dus ook niet maken (ook niet als je heel lief kijkt, sorry…), want dan moet ik die uitzondering ook maken voor al die andere klanten. Vind ik.

Garderobe
Heb je eenmaal het pakket en het patroon in huis, dan kun je wat mij betreft altijd een andere kleur garen bestellen om een tweede, derde, tiende exemplaar te maken. Dus ga lekker aan de slag met de Haakvrouw Basics en voor je het weet haak je je hele garderobe bij elkaar.

Ieders beste vriendin
Op mijn verlanglijstje staan:
-De maxi-trui in alle kleuren, altijd fijn om te hebben. Legging en sneakers aan en klaar.
-Het zwarte jurkje. Want ‘the little black dress’ is ieders beste vriendin.
-Een t-shirt in mosterd, omdat ik dat zo’n mooie kleur vind.

Je kunt de verschillende pakketten HIER bestellen. Veel haakplezier! Lees alsjeblieft goed wat er in de productomschrijving staat.

xxx AnoukGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *