Haakvrouw, waarom draag je nooit iets van jezelf?

Haakvrouw, waarom draag je nooit iets van jezelf?

Als je bij de snackbar werkt, eet je nooit meer een bamibal, hoor je weleens. Ondanks dat ik vele kledingstukken ontwerp en maak, draag ik er zelden eentje. Dat is niet omdat ik ze niet mooi vind. Integendeel. Waarom dan wel?

Het heeft eigenlijk een heel simpele reden. Al mijn ‘haaktijd’ gaat zitten in het ontwerpen en haken voor de winkel. Ik maak vrijwel alle probeersels en voorbeelden zelf en als iets lukt en uiteindelijk een haakpakket wordt, komt het resultaat in de winkel te hangen. Voor elk ontwerp maak ik zeker twee exemplaren, soms wel drie.

Verdeling
Omdat ik toch ook heel graag ‘privé’ dingen maak, heb ik uiteindelijk een soort verdeling gemaakt. In de winkel haak en ontwerp ik. Dan zit ik te passen, tellen, uit te halen, weg te gooien en opnieuw te beginnen. Thuis liggen mijn breispullen en ga ik lekker ontspannen een bestaand patroon volgen. Sokken of truien.

Hysterisch
Mijn laatste trui (foto) is een patroon uit het boek ‘Club Geluk en de fantastische truien’. Dit is een uitgave met allerlei hysterische jaren tachtig-truien (gewéldig), maar het basispatroon van die trui is een aanrader om mee te variëren. Voor deze trui (maat M, 38-40) gebruikte ik:
– 5 bollen Lammy Nordic (100 gram, sokkengaren). 2 in zwart-bruin-wit en 3 in zwart.
-KnitPro Trendz rondbreinaaldpunten 3 mm en 3.5 mm
-KnitPro kabels 60 en 80 cm
-KnitPro Zing korte rondbreiers (25 cm) 3 mm en 3.5 mm (voor de mouwen).
– 4 steekmarkeerders

Mijn volgende project staat alweer op de pennen. Marcel, de papa van Robje, wilde ook graag eens een zelfgebreid paar sokken. Nou, okeee. In de winkel werk ik aan een zomerse versie van de Haakvrouw TruiXXL, voor een nieuw haakpakket. Dus is het weer niet voor mezelf.., maar wat geeft het. Ik blijf hoe dan ook van bamiballen houden! Sterker nog, vandaag draag ik het Haakvrouw Basics t-shirt :-).

Wil je de trui op de foto ook breien? Hier volgen de linkjes:
Lammy Nordic
KnitPro gerei
Boek ‘Club Geluk en de fantastische truien’

Tot gauw!
xxx AnoukGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *