Brei, was & vilt, spannnnend!

Brei, was & vilt, spannnnend!

Ok, ok, ik weet dat de mussen van het dak af kukelen, maar zoals een gewaardeerd oud-collega altijd zei: hebben is hebben, krijgen is de kunst. Dus ik brei sloffen.

Spannend
Niet zomaar sloffen. Het is namelijk een spannend project. Heb je meteen een aardig beeld hoe spannend mijn verdere leven is, maar dat even terzijde. Ik brei die sloffen met viltwol. Dit is gemêleerd garen van 100% scheerwol, speciaal om mee te vilten. Je hoeft geen breiwonder te zijn om deze pantoffels te maken en je hebt ze zo af. Hoe werkt het?

Lapje
Je begint met een breien van een recht lapje in een tricotsteek (heen recht, terug averecht) met pennen 8 en na een tijdje zet je je steken over op 4 sokkennaalden 8. Met de vijfde brei je, in het rond. Even later minder je tot je nog maar een handjevol steken over hebt, hecht je af en naai je de achterkant aan elkaar. Hoe je dit alles in detail doet, staat uiteraard in het bijgeleverde patroon.

Maat schuit

Klopt dit wel?

Niet schrikken, want als je het patroon volgt, komt er maat schuit van je pennen af. Dit hoort zo. Nu begint het vilten namelijk pas en zal de wol tot wel 40% krimpen en vervilten. Het spannende gedeelte is aangebroken, want je gooit de sloffen met je normale 40-graden-was en gewoon wasmiddel in de machine. Daarna is het duimendraaien tot je het resultaat kunt zien. Oehhhh!

Als je sloffen nat uit de machine komen, trek je ze even aan om ze in de juiste vorm te krijgen. Vervolgens kun je ze laten drogen en heb je je eigen paar unieke verviltte pantoffels gefabriekt. Zoals gezegd, ik heb waarschijnlijk een saai leven, want ik word hier dus reuzeblij van!

Gratis
Ik heb de viltwol is 5 verschillende kleurencombinaties en ze kosten € 3,50 per bolletje (50 gr). Voor een paar sloffen gebruik je 3 (mt 33-37) , 4 (mt 38-43) of 5 bollen (mt 44-47). Je krijg er een gratis patroon voor een paar gebreide en verviltte sloffen bij. Zie hier de materialen als link naar de webshop:

Lammy viltwol.
Breipennen 8 mm.
Sokkennaalden 8 mm, 20 cm.
Grove wolnaald.

Je kunt het garen, gerei en het patroon ook in een voordelig viltpakket kopen, al vanaf 20 euro. KLIK HIER voor het pakket. Je krijgt er dan ook een mooi label bij om je eigen paar sloffen helemaal af te maken.

Nou, is dat leuk of is dat leuk. Zelfs in de zomer!

Tot gauw, xxx AnoukGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *