‘Maar ik kán niet breien..’ Jawel, dat kan je wel!

‘Maar ik kán niet breien..’ Jawel, dat kan je wel!

In het derde jaar van Haakvrouw kan ik de volgende bekentenis wel doen. Voordat ik de winkel opende, breide ik nauwelijks. Maar de liefde voor breiwerk groeide en ik brei nu elke dag.

Insteken, omslaan, doorhalen, af laten glijden
Daarom leek het me leuk om ook eens een mooi breipakket aan te bieden, speciaal voor haaksters als ik. Die ook wel eens iets anders willen. Ik hou van makkelijke kledingstukken, d.w.z. legging eronder en de deur uitlopen. Dus bedacht ik de Ribbeltrui. Het enige wat je ervoor hoeft te kunnen is: insteken, omslaan, doorhalen en af laten glijden.

Het garen, de Lammy Big Fun, heb ik vanaf dag 1 in het assortiment. Het is een vrij grove ronde draad, maar voelt zijdezacht en heeft een heel mooie glans. Voor gehaakte kleding is het wat te dik. Haakwerk wordt meestal wat dikker dan breiwerk. Maar toen ik van plan was om een lekkere slobbertrui te gaan ontwerpen, wist ik meteen dat ik met dit garen wilde gaan werken.

De kleuren van de Big Fun zijn heel sprekend. Voor dit najaarsproject koos ik mooie herfstkleuren zoals mosterd, brick, petrol en taupe. Iedereen kan deze trui breien. Echt, iedereen. En je bent er niet eindeloos mee bezig, het is een behapbaar project.

Je kunt deze trui al breien vanaf €39 en je krijgt voorlopig €5 euro korting bij gebruik van kortingscode RIBBEL.
BESTEL HIER DE HAAKVROUW RIBBELTRUI
Let er ook even op dat je een rondbreinaald van 8mm dik en 80 lang nodig hebt. Je kunt in de webshop kiezen voor een rondbreinaaldpunt en een aparte kabel van Knit Pro.

Ik wens je heel veel breiplezier!
X AnoukGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *