We gaan effe wat groener doen

We gaan effe wat groener doen

Oudjaarsdag, de Top2000 staat aan, ik heb net twee heul vieze oliebollen opgevroten (foei!) en mezelf een nieuw project beloofd om te maken tot ‘de klok’ vanavond. Het is ook weer tijd voor wat goeie voornemens.

Spa Rood
Privé is dat altijd een heilloze exercitie. Ik heb gewoon niks met sportschoenen en Spa Rood. Maar voor de winkel kan ik natuurlijk wel een bijdrage leveren. Een beetje groener doen, heb ik bedacht, want waarom ook niet.

Een Greta Thunberg zal ik nooit worden, maar eerlijk is eerlijk: thuis eten we al jaren veelal biologisch, ons huis is een kringloopparadijs, we vliegen nauwelijks en vuurwerk is stom. Nu is de winkel aan de beurt.

Tasje
Ook hier zie je veel kringloopvondsten, geen kopje of stoel is hetzelfde. Plastic gebruiken we al zo min mogelijk, je ontvangt je spulletjes altijd al in een papieren zakje of tas. Ik wil je vragen om voortaan vooral zelf een tasje mee te nemen of nog leuker: haak er eentje!

De koffie en thee is biologisch, net als de melk, munt en gember en sinds kort kun je je versnapering in het haakcafé of tijdens een workshop ook vegan bestellen met (bio)sojamelk.

Verzenden
Wat betreft verpakken en verzenden waren we niet de braafste van de klas. Ik deed dat nog steeds in plastic en ik voelde me daar al niet fijn bij. Er gaan hier vrachten van die grote zakken doorheen en je doet er niks mee behalve meteen weer weggooien. In mijn zoektocht naar een alternatief vond ik papieren verzendzakken en dat leek mij een prima alternatief.

En de bolletjes zelf dan?
Haakvrouw heeft er voor gekozen om samen te werken met Nederlandse leveranciers en fabrikanten, zodat de lijnen kort blijven, de communicatie helder en de levertijd ultrakort. Ik ga op diezelfde manier te werk als ik zoek naar nieuwe producten. Natuurlijk hou ik jullie op de hoogte waar mijn keuze op is gevallen. Je moet weten dat ik het al eerder heb geprobeerd met biologische garens, maar de vraag is miniem. En je weet… ik ben wel goed, maar niet gek hè! 🙂 Dus als we allemaal een beetje meewerken, gaat dat vast wel goed komen.

Waardevol
Vergeet trouwens niet dat jouw hobby op zichzelf al supergroen is! En dat we met Haakvrouw goed bezig zijn wat betreft zinvolle tijdsbesteding waarmee je iets waardevols creëert, iets beeldschoons, iets wat je veel zult dragen en nooit meer weg doet. Mits je natuurlijk mooie materialen kiest (loop die Wibra en Action toch eens voorbij, doe het niet voor mij, maar doe het voor jezelf!).

Breischaamte
Toevallig las ik gisteren een artikel in de Volkskrant over het overwinnen van ‘breischaamte’. Nu ken ik dat soort schaamte niet, maar het duurzame aspect van handwerken werd hier ook even in aangestipt. Lees het artikel hier terug: BREIERS ZIJN DE SCHAAMTE VOORBIJ

Zo, en nu ga ik mezelf even verlekkeren aan dat nieuwe project dat ik mezelf beloofd heb. Ik wens jullie allemaal al het fijne toe in het nieuwe jaar en natuurlijk veel geluk & creativiteit!

Proost & plezier! 
XXX AnoukGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *