Elsa als muze voor haar eigen jurk

Elsa als muze voor haar eigen jurk

Wát een project, wat een reis! De ‘Birgitta’ -jurk is af en kan besteld worden, met dank aan zangeres Elsa, die als muze voor de inspiratie zorgde.

Zij is beeldschoon en daarom vond ik dat ze een betoverende jurk verdiende. Toen ik nog schreef voor de krant interviewde ik Elsa Bekman, als zangeres van The Tibbs. We hadden het over bijzondere jurken, uitdossingen en leuke adresjes voor tweedehands goed. Ik heb het altijd onthouden. Het was een hartstikke leuk gesprek.

Rebels
Een poos geleden sloeg Elsa een andere weg in en ging solo verder als Elsa Birgitta Bekman. Haar muziek is weemoedig, romantisch, rebels en lieflijk tegelijk. Dat viel samen met mijn wens om nog eens een soort van avondjurk te ontwerpen. Perfect voor Elsa! Dus…, wat voor jurk past bij haar?

Lang natuurlijk, als een klassieke avondjurk waarmee ze prachtig achter een vleugel kan zitten. Zo puur mogelijk, dus geen synthetische garens maar het liefst ongebleekt katoen. Een jurk die zit als gegoten, als een tweede huid.

Strijd
Elsa vond mijn idee meteen tof, dus ik ging aan de slag met haar maten. Op de sociale media hebben jullie de strijd kunnen volgen. Van tellen, nog eens tellen, uithalen, uithalen en nog eens, en nog eens.. Eigenlijk laat ik zelden van te voren iets zien van een nieuw ontwerp, maar ik vond het nu heel grappig om te doen en jullie aanmoedigingen hebben me zeker geholpen.

Het patroon is naar mijn zin en ik zal het met een gerust hart naar de drukker sturen. Al ziet de jurk er misschien ingewikkeld uit, het patroon is dat zeker niet! Laat je niet ontmoedigen! Ik schrijf elk patroon zo dat een minder ervaren haakster er meteen mee aan de slag kan. Bovendien kun je altijd lid worden van de Haakvrouw Vraagbaak op Facebook om je vragen te stellen. We helpen elkaar!

Als je Elsa ook wilt volgen, dat kan via haar YouTube-account of via Spotify. De jurk is inmiddels naar haar onderweg en we houden jullie natuurlijk op de hoogte.

Het haakpakket is HIER te bestellen in vier katoenvarianten en 5 maten. Check ‘m in de webshop en lees alsjeblieft goed wat er in de productomschrijving staat. Ontvang deze week een lanceringskorting van 10% bij gebruik van kortingscode Birgitta. Veel maak – en draagplezier, xxxx AnoukGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *